Główna | Oferta | Aktualności | Prasa o nas | Kontakt



  Nawigacja
O Firmie
Przepisy
Referencje
Dystrybucja
Magiczne miejsca
  Konkurs
Spotkanie ze ślimakiem
I eliminacja
Katowice 14-07-2004
I eliminacja
Katowice relacja
II eliminacja
Koszalin 28-08-2004
II eliminacja
Koszalin relacja
III eliminacja
Łódź relacja
IV eliminacje
Poznań 05-10-2004
IV eliminacje
Poznań relacja
V eliminacje
Zakopane 02-12-2004
V eliminacje
Zakopane relacja
VI eliminacje
Szczawno 18-02-2005
VI eliminacje
Szczawno relacja
VII eliminacje
Mikołajki 15-04-2005
VII eliminacje
Mikołajki relacja
VIII eliminacje
Warszawa 07-05-2005
VIII eliminacje
Warszawa relacja
Finał ślimaka
Warszawa 24-05-2005
Finał ślimaka
2005 - relacja
Regulamin
Stanowisko konkursowe
Zgloszenie uczestnika
Lista finalistów
  Reklama
 
 Finał - Warszawa 24-05-2005

24 maja 2005 roku w Dzień Ślimaka w godzinach przedpołudniowych w siedzibie Akademii Kulinarnej Kurta Schellera rozpocznie zmagania 16 drużyn kucharskich - zwycięzców regionalnych eliminacji konkursu. Do tej pory odbyły się eliminacje dla województw śląskiego i opolskiego, pomorskiego i zachodnio - pomorskiego, łódzkiego, wielkopolskiego i lubuskiego, małopolskiego i podkarpackiego oraz dolnośląskiego. Do finału - gdzie przechodzą 2 pierwsze drużyny z eliminacji - zakwalifikowały się zatem reprezentacje: Restauracji C'est Si Bon z Katowic, Hotelu Monopol z Katowic, Hotelu "Nadmorskiego" z Gdyni, Restauracji Buongiorno z Koszalina, Calvado z Piotrkowa Trybunalskiego, Centrum Kongresowo-Szkoleniowego Magellan z Bronisławowa, Gospody Pod Koziołkami z Poznania oraz Hotelu Qubus z Gorzowa Wielkopolskiego, Restauracji "Pod Różą" z Krakowa, reprezentacja krakowskiej restauracji Wierzynek, dołączyli do nich zwycięzcy eliminacji dolnośląskich - reprezentanci Gospody Babinicz ze Szczawna Zdroju i Hotelu Fenix z Jeleniej Góry. 15 kwietnia 2005 roku podczas Targów TUR GASTRO HOTEL w Mikołajkach poznamy zwycięzców eliminacji warmińsko mazurskich i już na początku maja 2005 roku finalistów z Mazowsza. Od godziny 11.00 osoby zainteresowane przebiegiem zmagań będą mogły oglądać w akcji drużyny z hoteli i restauracji z całej Polski. Konkurs potrwa do godziny 17.00 i po jego zakończeniu jury profesjonalne uda się na naradę. Do jury profesjonalnego zaprosiliśmy między innymi Kurta Schellera, Theofilosa Vafidisa, Jerzego Pasikowskiego i Mirosława Drewniaka, to według ich oceny przyznamy I miejsce, które kwalifikuje drużynę zwycięską do udziału w Kulinarnym Pucharze Polski w październiku 2005 roku. Dzień 24 maja 2005 roku zakończymy wielką galą i wręczeniem nagród w Hotelu Jan III Sobieski.

Miejsce, w którym odbędzie się finał jest dość szczególne, ponieważ Akademia Kulinarna Kurta Schellera jest pierwszą instytucją w Polsce, stworzoną nie tylko dla profesjonalistów, ale także dla amatorów, pragnących doskonalić swoje umiejętności kulinarne. Program Akademii stanowi połączenie światowych technik kulinarnych z elementami nowoczesnej kuchni polskiej. Kurt Scheller dyplomowany mistrz sztuki kulinarnej, były szef kuchni warszawskiego hotelu Sheraton, zdecydował się podzielić swoją pasją do gotowania z szerszym gronem, przede wszystkim z kolegami zawodowcami, kucharzami i szefami kuchni, oferując im profesjonalne szkolenia zawodowe. Akademia Kurta Schellera kładzie nacisk na podstawy gotowania i na indywidualizm. Zachęca do rozwijania swoich niepowtarzalnych i ukrytych talentów kulinarnych. Wszystkich chcących dowiedzieć się więcej zapraszamy do odwiedzenia Akademii. Informacje szczegółowe - www.schelleracademy.com.pl. To właśnie pod okiem samego mistrza Kurta Schellera odbędzie się rozgrywka finałowa i tylko jedna drużyna zdobędzie miano najlepszej i zakwalifikuje się do Kulinarnego Pucharu Polski.

Wszystko co do tej pory się działo jest dostępne na naszych stronach, zachęcamy do lektury. Zapraszamy również restauracje do wzięcia udziału w obchodach Dnia Ślimaka 24 maja 2005 roku.

Sponsorzy:

  

  

  

  

Patroni medialni - media branżowe:

  

Patroni medialni - internet:

Ogólnopolski Patronat Medialny:


Copyright: 2004 Piotr Burda & Ślimaki PL
Wszystkie prawa zastrzeżone, kopiowanie całości, części serwisu, bez zgody redakcji zabronione