Główna | Oferta | Aktualności | Prasa o nas | Kontakt



  Nawigacja
O Firmie
Przepisy
Referencje
Dystrybucja
Magiczne miejsca
  Konkurs
Spotkanie ze ślimakiem
I eliminacja
Katowice 14-07-2004
I eliminacja
Katowice relacja
II eliminacja
Koszalin 28-08-2004
II eliminacja
Koszalin relacja
III eliminacja
Łódź relacja
IV eliminacje
Poznań 05-10-2004
IV eliminacje
Poznań relacja
V eliminacje
Zakopane 02-12-2004
V eliminacje
Zakopane relacja
VI eliminacje
Szczawno 18-02-2005
VI eliminacje
Szczawno relacja
VII eliminacje
Mikołajki 15-04-2005
VII eliminacje
Mikołajki relacja
VIII eliminacje
Warszawa 07-05-2005
VIII eliminacje
Warszawa relacja
Finał ślimaka
Warszawa 24-05-2005
Finał ślimaka
2005 - relacja
Regulamin
Stanowisko konkursowe
Zgloszenie uczestnika
Lista finalistów
  Sponsorzy

 

  Reklama
 
 Relacja z Mikołajek

VII eliminacje Spotkań ze Ślimakiem dla województw warmińsko-mazurskiego, podlaskiego i kujawsko pomorskiego odbywały się 15 kwietnia 2005 roku od godziny 10.00 podczas trzeciego dnia targów TUR GASTRO HOTEL w Mikołajkach. Tym razem do jury profesjonalnego zaprosiliśmy Wiesława Bobera z Hotelu Belweder w Ustroniu, Michała Miłka - Szefa Kuchni Restauracji w Pałacu Czarny Las z Woźnik k/Częstochowy i Ryszarda Dudziaka - Szefa Kuchni Restauracji Bakata w Warszawie . Jury degustacyjne wybraliśmy na kilka chwil przed rozpoczęciem konkursu. Znaleźli się w nim: Marzena Kozik z frimy Wisd & Partners, Piotr Wojewodzic - Dyrektor Targów Tur Gastro Hotel i Zbigniew Woźniak z firmy REINEX. Całość pomagał nam tym razem przygotować Marek Widomski z firmy Wisd & Partners, któremu serdecznie dziękujemy za pomoc.

   

Organizatorem Konkursu Spotkania ze Ślimakiem jest firma Ślimaki PL z Katowic, a współorganizatorem eliminacji w Mikołajkach - Poznańska Agencja Targowa INEXPO - organizator cyklicznych spotkań targowych TUR GASTRO HOTEL, które odbywają się już od kilku lat. To już 40 edycja targów , a w Mikołajkach goszczą po raz piąty. Targi odbywają się pod patronatem : Ministerstwa Gospodarki i Pracy , Telewizji Polskiej SA TVP 3 , Polskiego Radia S.A. Program I.

   

Tym razem pod bacznym okiem publiczności licznie zgromadzonej, podczas trzeciego dnia targów wyłoniliśmy zwycięzców w VII już eliminacjach konkursu ślimakowego. Zostali nimi Jacek Świerk z Nestle Food Services wraz ze swoim pomocnikiem Marcinem Bała z Hotelu Amax w Mikołajkach i jako drudzy zakwalifikowali się reprezentujący Hotel Młyn z Elbląga - Grzegorz Sobczyński i Remigiusz Piekucki.

   

Przygotowane przez nich potrawy to między innymi - marynowany łosoś w akompaniamencie salsy ślimakowej, pularda z musem ślimakowym z aromatem koziego sera, roladki z mahi-mahi i ślimaków w akcencie dwóch sosów i tajemniczo brzmiąca nazwa wigwam na złocistym stepie. Mamy już więc za sobą siedem eliminacji i w tym czasie wyłonilismy 14 drużyn, które spotkają się już niebawem podczas wielkiego finału 24 maja w Warszawie.

   

Powoli eliminacje naszego konkursu dobiegają końca i pozostało nam wyłonić zwycięzców z województwa mazowieckiego.

   

Zapraszamy wszystkich kucharzy do udziału w konkursie, zapraszamy wszystkich chcących zobaczyć kucharzy w akcji, zapraszamy wszystkich do smakowania się w wykwintnej kuchni, zapraszamy wszystkich do udziału w Dniu Ślimaka 24 maja - restauracje jak i wszystkich chcących spróbować niespotykanych i nowatorskich potraw.

   

7 maja 2005 roku na Rynku Starego Miasta w Warszawie przy współudziale Adama Michalskiego - Menadżera Restauracji Sekret z ulicy Jezuickiej w Warszawie przeprowadzimy VIII, ostatnie już eliminacje I Edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Spotkania ze Ślimakiem.



Copyright: 2004 Piotr Burda & Ślimaki PL
Wszystkie prawa zastrzeżone, kopiowanie całości, części serwisu, bez zgody redakcji zabronione