Główna | Oferta | Aktualności | Prasa o nas | Kontakt



Ślimak lubi jabłuszko - czyli duszone w Calvadosie ślimaki podawane w jabłku [przepis z konkursu]

Autorami przepisu są:
Tomasz Król i Tomasz Grzelka z Hotelu Qubus Gorzów Wielkopolski

Drugie miejsce IV eliminacji w Poznaniu

Składniki:
ślimaki
jabłka
cebula
masło
sól
pieprz
zioła
calvados
wafel ryżowy
szafran
cytryna
miód
śmietana

Sposób przygotowania:

Jabłko drążymy małą łyżeczką. Ślimaki, dymkę i kulki jabłka dusimy w calvadosie z przyprawami. Kiedy nabiorą smaku, przekładamy do wydrążonego jabłka i zapiekamy w piecu. Układamy na sosie cytrynowym i wafelku ryżowym.
[wróć do przepisów]

Copyright: 2004 Piotr Burda & Ślimaki PL
Wszystkie prawa zastrzeżone, kopiowanie całości, części serwisu, bez zgody redakcji zabronione