Główna | Oferta | Aktualności | Prasa o nas | Kontakt



Czarne canelloni ze ślimakiem – mariaż włosko – francuski [przepis z konkursu]

Autorami przepisu są:
Tomasz Król i Tomasz Grzelka z Hotelu Qubus Gorzów Wielkopolski

Drugie miejsce IV eliminacji w Poznianiu

Składniki:

jajko
atrament z kałamarnicy
mąka
mleko
olej
mascarpone
cytryna
tymianek
sól
pieprz
śmieta na
majonez
koniak
ślimaki

Sposób przygotowania:
Ciasto jak na naleśniki barwimy atramentem z kałamarnicy, smażymy. Na nadzienie mieszamy mascarpone z cytryną i przyprawami, smarujemy naleśnika i układamy ślimaki. Całość zawijamy w rulon jak canelloni. Podajemy z białym sosem śmietankowo -koniakowym.
[wróć do przepisów]

Copyright: 2004 Piotr Burda & Ślimaki PL
Wszystkie prawa zastrzeżone, kopiowanie całości, części serwisu, bez zgody redakcji zabronione