Główna | Oferta | Aktualności | Prasa o nas | Kontakt



Jeleń nadziewany grzybami i ślimakami w sosie szafranowo-chrzanowym i jałowcowym [przepis z konkursu]

Autorzy: Krzysztof Jaśko i Jarosław Praisner z restauracji Leonardo z Krakowa
uczestnicy eliminacji w Zakopanem



Składniki:
ślimaki konserwowe
comber jelenia 60 dkg
grzyby 10 dkg
ciasto filo 5 g
marchewka 20 dkg
szafran 2 g
śmietana 200 ml
gin 50 ml
fondo 50 ml




Sposób przygotowania:


Comber jelenia nadziewamy ślimakami i grzybami, zawijamy w ciasto filo. Kroimy seler, marchewkę i cukinię na spagetti. Sos jałowcowy: fondo i gin redukujemy.

[wróć do przepisów]

Copyright: 2004 Piotr Burda & Ślimaki PL
Wszystkie prawa zastrzeżone, kopiowanie całości, części serwisu, bez zgody redakcji zabronione